Doetmaes is een ruim 50 man sterk Iers mannenkoor uit Epe onder leiding van Hetty Vrinds.

Hoe het allemaal begon, is een leuk verhaal op zich. We schrijven 1996
Op een avond in de kroeg vonden een paar praatjesmakers elkaar. Anton, de man met de grote trom, was verdrietig. Vader en zus waren korte tijd na elkaar overleden. Een paar biertjes en wat sterke verhalen verder, ontstond het idee, dat ze elkaar wat vaker in de kroeg moesten opzoeken. Gedeelde smart is halve smart. Hier moest structuur worden aangebracht. Een vaste avond afspreken en dan iets doen. Darten, Biljarten, Klaverjassen……… Uiteindelijk werd het zingen. Ze konden wel een koor konden beginnen met een man of 6 ..... blabla bla....
Het werden er al snel 10-15,.....22.......31 ........ 44.....inmiddels de 50 man dik gepasseerd, ja er kwam zelfs een ledenstop aan te pas en een wachtlijst.
In het begin was het allemaal niet zo serieus. Altijd 2 stemmig, dat wel: Hard en Vals. Maar men had al snel in de gaten, dat er iemand nodig was die de muzikale leiding moest hebben. Dit kwam zo niet goed! En wie kon dit clubje nu beter in bedwang houden dan juist een vrouw te weten Hetty Vrinds. Hetty is muziekleraar op onze plaatselijke school. Ze doet dit nu al ruim 27 jaar en petje af wat ze neer weet te zetten. In soms korte tijd. Ja en ook nog eens 4 stemmig. Wat bij ons niet altijd blijft hangen. Maar dat is een ander verhaal . Inmiddels staan er een kleine 100 , voornamelijk Ierse liederen op het repertoire. Die liederen gaan dan meestal over drank, de liefde en de mooie groene heuvels van Ierland.
De afgelopen jaren gaan we met enige onregelmatigheid naar Ierland om onszelf moed in te drinken en plakken er dan nog een paar jaar aan vast. Plezier, ongedwongen, kameraadschap zijn de woorden die ons verbinden. Met enige regelmaat worden er feesten en Festivalls georganiseerd met meer dan 1000 bezoekers. We delen lief en leed. Doetmaes is meer dan een koor. It’s a way of living.

Kom eens naar het eerst volgende optreden, of nog beter :
boek ons !